Agramunt comptarà amb una nova potabilitzadora de cara al 2018

17/10/2017

El consistori destinarà una partida de 350.000 euros del pressupost de l’any vinent a la construcció de la nova planta

L’Ajuntament d’Agramunt destinarà una partida de 350.000 euros a la construcció d’una nova potabilitzadora al municipi, que permetrà posar solució als problemes d’aigua que té. Ara per ara, el consistori treballa en la redacció del projecte, i es preveu que la inversió es dugui a terme durant l’any 2018. Amb aquesta actuació també es renovaria part de la xarxa de distribució de l’aigua fins als nuclis agregats.

L’actual potabilitzadora té ja més de 30 anys i ha quedat obsoleta. Tot i això, encara pot filtrar l’aigua, però en períodes de terbolesa el seu sistema de filtratge no garanteix la neteja perfecta, tal com ha passat en els darrers dies. Aquests casos es produeixen puntualment i es deuen al canvi de captació de l’aigua, ja que el tancament del canal d’Urgell obliga al municipi a proveir-se d’un embassament de Mafet.  Ara el problema ja estaria solucionat.

Des de l’Ajuntament també es demana que en cas d’incidència, s’adrecin les queixes directament a l’empresa concessionària per tal de resoldre el problema el més ràpid possible.

Francesc García