Arriba la cinquena edició del Mercat del Trasto d'Agramunt

12/05/2017

Durant la jornada es farà un taller per aprendre a fer ús d’un desfibril·lador extern

Més d’una vintena de parades han confirmat la seva participació en la cinquena edició del Mercat del Trasto d'Agramunt, el qual es celebrarà aquest dissabte 13 de maig. A partir de les 9h del matí els participants muntaran les seves parades a la plaça del Pou i realitzaran el mercat d’intercanvi fins a migdia.

Una de les finalitats d’aquest mercat, que es va fer per primera vegada l’any 2013, és l’intercanvi d’objectes usats. D’aquesta manera s’aconsegueix donar valor a uns objectes que han sigut útils per una persona i que ja no utilitza, i a través de la seva venda a preus molt baixos, es converteixen en coses útils per a altres persones.

En el marc de la d'aquesta activitat, s'ha organitzat una altra jornada per aprendre a fer ús dels desfibril·ladors externs per aquest dissabte 13 de maig de les 10 a les 14h a la plaça del Pou.

Durant la jornada, totes les persones interessades podran aprendre a reconèixer una aturada cardiorespiratòria, quins passos s’han de seguir de la cadena de supervivència,  com es realitzen les maniobres de reanimació cardiopulmonar i com utilitzar un desfibril·lador extern automàtic.

La finalitat de jornades com aquestes es formar a la població perquè tinguin les nocions necessàries per a poder fer ús d’un desfibril·lador. Cal recordar que  Agramunt és una població cardioprotegida des de l’any 2014.

El més important és saber que qualsevol persona pot manejar un desfibril·lador sense necessitat d'haver cursat una formació especifica, ja que l'aparell és automàtic, i és ell  qui decideix si és convenient administrar la descàrrega i va explicant  els passos que val fer.

Infolleida