El Paupaterres celebra 20 anys amb un dia més de festival i una catorzena de concerts

12/07/2017

El certamen commemorarà dues dècades de trajectòria convertit en una de les principals cites de referència a Catalunya pel que fa al pop-rock, folk i ritmes de fusió en directe

El Paupaterres, el Festival de Música de Ponent, assoleix 20 anys de trajectòria i ho fa amb una salut de ferro i una gran acceptació per part del públic. Mostra d’això és que enguany, el certamen comptarà amb un dia més i ho farà amb una catorzena de concerts amb noms de primera fila de la música dels Països Catalans.

Des que el festival naixés l’any 1998, com un festival de sons ètnics, ha evolucionat fins a esdevenir una festa de música eclèctica. Tot i això manté les seves arrels i la música ètnica continua tenint gran presència.

Per commemorar aquestes dues dècades, enguany el Paupaterres incorpora el Sardines i Marinada, aquest dijous el Gat del Rosal, i el concert de El Sobrino del Diablo, al Novum, també el dijous.

El Càmping Municipal de Tàrrega continuarà com a escenari el divendres 14, amb els concerts de Sons de Sobretaula, Tomeu Penya, Dr Calypso, Gertrudis, Ethno Catalonia i Dirty Brown. La festa continuarà el dissabte amb el Paupakids, que enguany comptarà amb el grup targarí Diga’ls-hi Inquiets i els tallers del Circ de les Mussaranyes. Arribada la nit, serà el torn de Roba Estesa, Els Amics de les Arts, Carles Bleda & Marc Serrats, La Terrasseta de Preixens, Kolpez Txalaparta i La Trocamba Matanusca.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Raül Palacios, ha posat en valor la importància de comptar amb un dels festivals de referència de música en viu a la ciutat.  

Coincidint també amb el 20è aniversari, el Paupaterres estrena en aquesta edició el seu primer patrocinador, la cervesera Moritz. A més, el festival ampliarà la zona de restauració.

El Paupaterres és organitzat per l’Associació Paupaterres, i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya.

Francesc García