El programa Joves per a l’Ocupació forma a 21 joves de l’Urgell

17/11/2017

El projecte persegueix la inserció laboral dels joves i fomentar el seu retorn al sistema educatiu

El Consell Comarcal de l’Urgell ha acollit aquest divendres l'acte d'entrega de diplomes del programa Joves per l'Ocupació 2016 - 2017, un projecte de suport a l'experiència pràctica de persones joves desocupades d'entre 16 i 25 anys, amb baixa qualificació formativa i poca experiència laboral, que combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses. El programa facilita, a més, la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

El projecte s'ha dut a terme gràcies a l'aliança del Consell Comarcal de l'Urgell i del Consell Comarcal de la Segarra, amb la finalitat de reduir l'atur juvenil i donar noves oportunitats als joves d'ambdues comarques.

En el cas de l'Urgell, 21 joves han participat en les diverses accions formatives que s'han organitzat. Posteriorment, els participants han realitzat 40h de pràctiques laborals en entorn productius a les empreses de l'Urgell i la Segarra. El 25% dels joves s'han inserit laboralment a les empreses a través d'un contracte de treball subvencionat.

En l'acte d'entrega de diplomes als joves, s’ha agraït a totes les empreses que han col·laborat amb el programa, ja que gràcies a la seva responsabilitat social i empresarial, s'aconsegueix cohesionar la societat i donar noves oportunitats als nostres joves.

El programa Joves per l'Ocupació està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

Infolleida