El torró d’Agramunt, producte estrella de Nadal

20/12/2017

Tot i que els torronaires volen desestacionalitzar el consum del producte, aquestes dates són quan es realitzen més vendes

Som a les portes del Nadal i el que sempre torna a casa per aquestes dates és el torró. El dur d’Agramunt és el que continua tenint més sortida, el més antic i el que té la indicació geogràfica protegida, però aquest no és l’únic. A l’obrador de Torrons Vicens elaboren fins a 200 varietats. L’objectiu és desestacionalitzar les vendes.

A Torrons Roig tampoc deixen de remenar mel i avellanes, i és que aquests dies  no deixen d’entrar clients per les portes de la seva botiga. Els productes més venuts són els més clàssics i les novetats.

La fusió entre tradició i innovació és un dels trets més característics del torró d’Agramunt, i això és una cosa que tenen molt clara a Torrons Fèlix. Per això aquest any han apostat per una nova varietat, el bombó de torró d’Agramunt.

Pocs dies abans de Nadal, els torronaires d’Agramunt asseguren que la campanya d’aquest any ha estat molt positiva, i el nivell de vendes ha augmentat respecte a altres anys. Tot i això, les màquines dels obradors de torrons d’Agramunt no s’aturen, i els torronaires continuen treballant per fer d’aquest producte un postre per tot l’any.

Francesc García