Els Diables Foc Foll de Bellpuig ja ho tenen tot a punt per Sant Joan

19/06/2017

La colla, que compta amb prop de 70 membres, celebra enguany el seu 30è aniversari

La Colla de Diables Foc Foll de Bellpuig ja es troba immersa en els preparatius de la revetlla de Sant Joan, i és que, des de fa uns anys, ells són els responsables d’oficiar l’arribada de la flama del Canigó i encendre la foguera del municipi urgellenc.

Aquest any, a més, l’acte tindrà un caràcter més especial, ja que el  grup de diables commemora el seu 30è aniversari. Amb motiu de la celebració, el cap de colla dels Diables Foc Foll recorda alguns dels moments més importants del grup, com quan en el 20è aniversari, van decidir donar un pas endavant i crear el Ball de Diables i els Versots, dos dels actes amb més repercussió de la Festa Major de Bellpuig.

Un altre dels moments importants de la colla va estar fa vuit anys, quan arran de l’èxit que tenien els correfocs entre els més petits de la vila, es va crear la colla de diables infantil, els “Espurnetes”.

Igual d’important va ser la creació dels “Tabalers Xics”, un grup que ja compta amb prop d’una vintena d’integrants.

Actualment, la Colla Foc Foll la formen unes 70 persones, i la seva participació en correfocs i trobades de diables d’arreu de Catalunya és constant.

Francesc García