Josep Basols i Xavier Amigo s’imposen a Tàrrega i guanyen la Copa de Terra

12/12/2017

Eduard Forés i Jordi Mercader van ser segons i Ramon Cornet i Daniel Noguer, tercers, a la prova que clou la temporada del català de ral•lis

El 24è. Ciutat de Tàrrega tancava la temporada de ral·lis a Catalunya, amb la Copa de Terra per decidir. La prova, que constava de cinc especials era puntuable també pel Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior, el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, a més de la Challenge Focuxtreme.

Josep Basols, amb Xavier Amigo de copilot, arribava líder a la prova lleidatana i ho tenia tot de cara per endur-se la Copa. Al volant de l’habitual Citroën DS3, la parella no va decebre ningú. Des del primer tram de la prova van aconseguir situar-se al capdavant, encadenant escratxs, un darrere l’altre. Al final, una victòria que permetia proclamar-se campions de la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra.

Eduard Forés, en aquesta ocasió acompanyat per Jordi Mercader, va rodar tota la cursa en segona posició, al volant d’un Citroën DS3 R5 Proto. Tot i la punxada patida en el quart tram, la parella va mantenir el segon lloc fins a la meta de Tàrrega a un minut i set segons dels vencedors.

El podi a Tàrrega el van completar Ramon Cornet i Daniel Noguer, a bord d’un Mitsubishi Lancer EVO IX. Després d’un inici conservador, la parella va anar remuntant posicions fins a situar-se a la quarta posició a l’equador del ral·li. En el penúltim tram van escalar fins al tercer lloc a causa d’una punxada que també van patir Eduard Pons i Daniel Muntadas en el seu Subaru Imprezza i que els relegarien a la quarta posició. Cornet mantindria el tercer lloc en la darrera especial pujant al podi final com a tercer classificat. El cinquè lloc a Tàrrega va ser per a Xavier Domènech i Àxel Coronado, amb un altre Citroën DS3 R5. Tot i marcar un segon millor lloc, la parella va estar sempre lluny del podi, perjudicats igualment per una punxada a mig ral·li.

En dues rodes motrius, la victòria va ser per a Ramon Gené i Manel Muñoz, amb un Opel Astra, que van acabar sisens en la general de la cursa.

La setena posició va ser per a un dels bugies que participaven en la prova. El YAMAHA YXZ 1000R de Santiago Navarro i Anna Davi, que van oferir bones dosis d’espectacle durant tota la prova.

El Ral·li Ciutat de Tàrrega era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior que impulsa la Federació Catalana d’Automobilisme. La victòria va ser per a Roger i Ferran Aymerich, amb un Ford Focus, que es van imposar en dos dels quatre trams que havien de disputar els participants del Campionat de Promoció i el Trofeu Júnior. Amb aquesta victòria, els germans Aymerich aconsegueixen el Trofeu i la Beca de la Federació que els atorga una plaça en el Volant RACC la temporada vinent. Els segons classificats a Tàrrega van ser Marc Ventura i Bernat Josep, amb un altre Ford Focus. El podi el completarien Rubén Muñoz i Javier Martínez, amb un Peugeot 106.

Pel que fa al Trofeu de Ral·lisprints de Terra la victòria va ser per a Aleix Solà i Jordi Soldevila, amb un Ford Focus. La parella va marcar el millor temps en dos dels quatre trams que havien de recórrer, anotant-se també el triomf en la Challenge Focuxtreme.  El segon lloc va ser per a Fernando Eguren i Luis Ángel Martínez, amb un altre Ford Focus. La parella ocuparia també el segon lloc en la Focuxtreme. El podi del Trofeu de Ral·lisprints el van completar Pere Rovira i Marta Ylla, també amb un Ford Focus. Pau González i Èric Bellver, quarts en la general del Trofeu de Ral·lisprints de Terra, van ocupar el tercer lloc dins la Challenge amb el què van aconseguir assegurar el títol de la cinquena edició de la Challenge Focuxtreme.

Per classes, Josep Maria Mató i Marc Velázquez van ser els millors de la classe 1, amb un Ford Focus. La classe 3 se la van adjudicar Ramon Cornet i Daniel Noguer, a bord d’un Mitsubishi Lancer EVO IX. Jordi Trius i Jordi Puchol es van endur la classe 5, amb un BMW M3. La classe 7 va ser per a Ramon Gené i Manel Muñoz, amb un Opel Astra. Josep Basols i Xavier Amigo es van anotar la classe 8, amb un Citroën DS3 R5.

El Campionat de Catalunya de Ral·lis tornarà la temporada vinent, amb el doble programa d’asfalt i terra habitual.

Infolleida