La 5a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega oferirà més de 75 varietats de 15 productors diferents

29/05/2017

La cita es trasllada a Can Colapi per créixer en espai i activitats

Tàrrega acollirà el proper dissabte 3 de juny la cinquena edició de la seva Fira de la Cervesa Artesana, la qual oferirà més de 75 varietats d’aquest producte en alça. El públic podrà tastar cerveses elaborades de forma artesanal per part de 15 productors. L’Associació Agrat, Cerveses Matoll i la Regidoria de Promoció Econòmica, organitzadors de l’esdeveniment, fan un pas endavant i traslladen la fira a Can Colapi, espai municipal de major superfície i òptim per a desenvolupar activitats paral·leles. A més, s’aposta per ampliar l’horari, que serà de 12 del migdia a 3 de la matinada. L’oferta gastronòmica també augmentarà amb múltiples food-trucks i parades de productes de proximitat.

Durant la presentació d’avui als mitjans de comunicació, el portaveu de Matoll, Jordi Segarra, ha detallat que tant el nombre d’elaboradors com de cerveses suposa una xifra rècord en la trajectòria del certamen. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que el canvi d’emplaçament permetrà promoure Can Colapi com a parc públic molt a prop del centre de la ciutat. D’altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha avaluat en positiu la nova ubicació com a símptoma inequívoc del creixement que experimenta la fira.

Concerts gratuïts amb el denominador comú de la festa

Un altre dels atractius de la 5a Fira de la Cervesa Artesana serà la variada proposta de concerts en directe i gratuïts. Així, a 2/4 de 4 de la tarda, després de la paella popular, actuaran Pascual & Els Desnatats, membres de La Terrasseta De Preixens. Posteriorment, a les 6 de la tarda, hi haurà l’actuació dels lleidatans Spring Riot, que ja van enamorar el públic targarí en La Vermutada de Festa Major amb versions pop-rock. A les 10 de la nit arribarà el moment de Fina la Ina amb una proposta artística que barreja la cobla clàssica amb dosis d’humor irreverent. I finalment tancarà la nit el grup basc Potato, un referent històric de l’ska i el reggae. Paral·lelament, s’oferiran sessions de DJ Mistery, Dj Hombreras i DJ Txirivú juntament amb un grapat de jocs infantils i activitats esportives de l’Agrupació Excursionista de Tàrrega.

15 cervesers d’arreu del territori

En l’edició del 2016 es van servir un total de 2.200 litres i enguany s’espera mantenir aquesta xifra amb 15 cervesers provinents d’arreu del territori català: C13 (La Pobla de Segur), La Vella Caravana (Menàrguens), Lo Perot (Penelles), Cerveses de Ponent (Seró), Lo Vilot (Almacelles), Les Clandestines (Montferri), La Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Lo Gambusí (Tortosa), Cerberus (Artès), Marina (Blanes), Lupulus (Casp), Quer (Berga), Vandals (Pont de Suert), Biir (Barcelona) i Matoll (Belianes). Fidels a l’esperit de la convocatòria, dels tiradors només rajaran cerveses de comercialització limitada. També es podran tastar cerveses inèdites fetes únicament per a l’ocasió. La 5a Fira de la Cervesa Artesana compta la col·laboració de la Diputació de Lleida.

Infolleida