La 5a Fira de Prop torna aquest cap de setmana a Preixana

13/12/2017

Comptarà amb la participació de reconeguts cuiners: Albert Mendiola, Ada Parellada, Vicent Guimerà i Albert Marimon, el xocolater Ivan Pascual i el sommelier Juanjo Ceresuela

Preixana ja ho té tot a punt per celebrar la 5a fira gastronòmica De Prop aquest cap de setmana, dies 16 i 17 de desembre. El certamen, que  tindrà lloc a la zona esportiva, reunirà mig centenar d’expositors de  productes alimentaris de proximitat entre els quals n’hi haurà diversos procedents de la Bretanya francesa de manera que la fira De Prop s’internacionalitza.

El certamen comptarà també amb la participació de reconeguts i premiats cuiners els quals oferiran demostracions culinàries. Entre aquests hi haurà Albert Mendiola (xef del restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat i Cuiner de l'Any 2017), Ada Parellada (xef del restaurant Semproniana de Barcelona i autora de diversos llibres de 
cuina), Vicent Guimerà (xef del restaurant Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin i Cuiner de l’Any el 2016), Albert Marimón (xef del restaurant La Cava de Tàrrega i Cuiner de l’Any el 2013) i Ivan Pascual, millor xocolater d'Espanya (mestre artesà del Taller de Postres Cal Gumer d'Almenar). També hi participarà Juanjo Ceresuela (sommelier i propietari dels restaurants La Cosa Nostra i Nobadis de Cervera), que guiarà un maridatge de vins i formatges.

La 5a fira De Prop tindrà com a comarca convidada la Noguera amb una mostra dels seus productes. La inauguració del certamen, que es farà dissabte a 2/4 de 12 del migdia, anirà a càrrec de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. Els més petits també trobaran el seu espai a De Prop amb un ampli programa de tallers per tal que tota la família gaudeixi de la cita, un dels quals anirà a càrrec d’Ada Parellada. També podran entrar a La Cúpula Gustum de l’Associació Leader de Ponent.

Per tal de completar la visita a la fira De Prop, l’organitzarà oferirà esmorzar de forquilla i ganivet, vermut, dinar de proximitat amb menús ideats per cuiners de prestigi com Albert Marimón, berenar de pa amb oli i xocolata per gentilesa del Grup Borges, sopar de proximitat i espai gintònic amb destil·lats Dragons.

La 5a fira gastronòmica De Prop de Preixana obrirà dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda.
Infolleida