La Cerveseria Matoll compleix quatre anys a Belianes

09/11/2017

En aquest temps, els seus impulsos han elaborat fins a set varietats diferents i s’han fet lloc en el món cerveser

Tres joves de Belianes s’unien l’any 2012 per crear una petita empresa dedicada a l’elaboració de cervesa artesanal. Un any més tard, el projecte es feia realitat i en un petit obrador situat en aquest municipi urgellenc naixia la Cerveseria Matoll. Des d’aleshores, els productors han apostat fort per l’agricultura i la transformació del producte, amb l’elaboració de cervesa.

Al llarg d’aquests quatre anys, les cerveses Matoll s’han fet lloc en alguns restaurants amb estrella Michelin, i apareixen en la guia de les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya. I és que en aquest temps, els cervesers han elaborat set varietats diferents de cervesa, i continuen fent-ne de noves, algunes dedicades a esdeveniments del territori.

La Cerveseria Matoll, a més, forma part de la ruta de la cervesa artesana de Lleida en què participen set cerveseries. Aquesta iniciativa ofereix la possibilitat de realitzar tasts i visites guiades als obradors per conèixer com és el procés d’elaboració de la cervesa.

De cara al futur, els responsables de la cerveseria volen apostar per la consolidació de l’empresa i per fer-la créixer amb noves varietats de cervesa.

Francesc García