La recuperació del concurs de pintura ràpida i una mostra d’animals, novetats de la Festa del Batre de La Fuliola

12/07/2017

Després de 10 anys sense celebrar-se, el certamen forma part de “l’experiència artística integral” que viuran els participants i repartirà un premi de 500 € i dos de 200

La recuperació del concurs de pintura ràpida serà una de les protagonistes de la 38a edició de la Festa del Batre, que se celebrarà el diumenge 16 de juliol a la Fuliola. Després de 10 anys sense celebrar-se, i gràcies al suport dels patrocinadors, el certamen forma part de l’experiència artística integral de la qual gaudiran els participants de l’esdeveniment. El concurs, que també es va celebrar durant la Festa del Segar amb la participació d’una vintena de persones,repartirà un primer premi de 500 € i dos de 200. Els interessats poden apuntar-se a l’era des de les 8.00 h del diumenge.

L’art és el protagonista de l’edició d’enguany que, sota el lema ‘Crear per créixer’, proposa una nova mirada a la festa. El Batre incorporarà una lectura de poemes musicats o una exposició efímera als arbres de dites relacionades amb el camp per fer un homenatge a les tasques agrícoles.

El president de les Festes del Segar i el Batre, Oriol Farré comenta que enguany l’organització vol convertir l’era en un espai d’inspiració i explica que un altre dels  objectius d’aquest any és “difondre un vessant del pagès més filosòfic i contemplatiu que estigui en comunió amb el paisatge”.

Actes del Batre

Els actes de la Festa del Batre començaran el diumenge al matí amb la trobada de les batedores, que carregaran les garbes al carro, les duran a l’era i estendran la batuda. Després de dues tandes i d’agafar forces amb un dinar, a la tarda separaran el gra de la palla. La festa finalitzarà amb el ball a l’era.

Durant els dies del Segar i el Batre, l’era vol mantenir el seu esperit de convertir-se en un centre d’interpretació del blat, on s’elaborarà pa amb un moliner fariner, l’àrea dels animals i un espai gastronòmic.

 

Infolleida