La Xarxa Alcover presenta el llibre commemoratiu dels seus 20 anys a Tàrrega

18/10/2017

La Biblioteca Comarcal acull l’exposició sobre les dues dècades de trajectòria de l’entitat

L’escriptora Isabel Clara-Simó ha presentat aquest dimarts a Tàrrega el llibre “20 anys de la Xarxa Alcover – de Projecte a Realitat”, un volum que recull la història d’aquesta entitat dedicada a la difusió del teatre en català per Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra, i ho fa a través del testimoni dels membres fundadors, autors, directors, i programadors que han format part de la xarxa.

Clara-Simó, nomenada presidenta d’honor de la Xarxa Alcover l’any 2011 a FiraTàrrega, ha manifestat que és un honor per a tots els membres de l’entitat poder celebrar les dues dècades de trajectòria a la capital de l’Urgell.

La presentació del llibre ha anat acompanyada de la inauguració d’una exposició a la Biblioteca Comarcal que il·lustra els 20 anys de la Xarxa Alcover, un projecte que va començar a prendre forma l’any 1995 gràcies a una sèrie de trobades entre professionals vinculats a la creació, la gestió i la programació teatral. Un any més tard, el projecte impulsava un calendari d’actuacions que es desenvolupà ininterrompudament  fins al 2011, i que va comptar amb la participació de 62 companyies teatrals. Des d’aleshores la Xarxa Alcover té per objectiu l’intercanvi d’espectacles i la professionalització del sector teatral.

L’Ajuntament de Tàrrega forma part de la Xarxa Alcover i el dissabte 21 d'octubre el Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell, en el marc de la Temporada de Teatre 2017 – 2018, acollirà el muntatge "Hamlet Canalla" de la Companyia Teatre Micalet en gira dins la Xarxa Alcover.

Francesc García