"L’Empestat", finalista del Premi BBVA de Teatre 2017, puja a l’escenari del Teatre Ateneu de Tàrrega

20/04/2017

L’espectacle guanyador del Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, es farà públic el 22 de maig en la Gala que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic

El proper divendres 21 d’abril, el Teatre Ateneu de Tàrrega (21:00h) acollirà la representació de l’espectacle L’Empestat, de la companyia Associació Artística Indi Gest. L’Empestat és una de les sis obres finalistes de la 17a edició del Premi BBVA de Teatre 2017, impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

Escollida entre 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, L’Empestat, obra de Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí, és una perversió de La Tempestat de Shakespeare, basada en les figures esclavitzades de Caliban i d’Ariel. Es tracta d’una reescriptura personal del text. Dos dels nàufrags, Caliban i Ariel, són alliberats quan els demés ja han deixat l’illa. Resten sols i aïllats així que Caliban torna a ser amo del seu petit regne, però ja no tornarà a ser el d’abans ja que ara ha après a posar paraules al seu turment.

L’Empestat és la tercera de les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017 que pugen a l’escenari des del passat mes de març i durant els caps de setmana d’abril. Així, es representaran els espectacles All In, d'Atresbandes, a l'Auditori Teatre de Calldetenes (dissabte 22 d'abril), Réquiem For Evita, de la Companyia Local, a l'Espai Rusiñol de Manlleu (diumenge 23 d'abril) i Les dones sàvies, d'El Maldà, al Teatre Foment de Martorell (divendres 28 d'abril). 

L’espectacle guanyador de la 17a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira catalana valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017. El premiat es donarà a conèixer durant la Gala Final que tindrà lloc el 22 de maig a la Sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic.
Infolleida