L’Escola Maria Mercè Marçal comença un programa contra el malbaratament alimentaria

16/10/2017

El projecte “Pesa i Pensa” vol conscienciar als alumnes sobre la quantitat de menjar que es perd en cada àpat

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, el Col·legi Maria Mercè Marçal de Tàrrega ha iniciat una prova pilot del projecte “Pesa i Pensa”, una iniciativa que pretén conscienciar als alumnes per prevenir un dels mals existents als menjadors escolars, com és el malbaratament alimentari. A través d’un joc on els petits pesen a diari la quantitat de menjar que deixen als plats, es vol que els nens i nenes adquireixen l’hàbit d’anotar aquesta xifra, i buscar solucions al respecte.

El projecte “Pesa i pensa” va néixer l’any 2007, gràcies a la col·laboració de l’empresa familiar del seu impulsor, la qual es dedica a preparar menjar per a menjadors escolars. Una escola de Piera va ser la primera en adherir-se al projecte, que ja s’ha estès per diversos punts del territori. El Col·legi Maria Mercè Marçal és el primer de la demarcació de Lleida en incorporar-lo al seu menjador, el qual és gestionat per Quàlia.

En el seu primer dia, el projecte ha comptat amb una excel·lent implicació dels nens i nenes que tal com asseguren, ja han començat a prendre consciència del menjar que llencen.

Des que el projecte comencés, ja fa 10 anys, les diverses escoles que s’hi han adherit han pogut comprovar com ha disminuït la generació de residus. La iniciativa ha rebut el reconeixement de diverses entitats europees que treballen contra el malbaratament alimentari, a més de donar-se a conèixer als Estats Units.

Francesc García