Lluïda i nostàlgica desfilada dels Tres Tombs a Anglesola

30/04/2017

Quasi un centenar de carruatges de diferents estils i èpoques i més de 300 cavalleries participen en aquesta festa que celebra la seva 34a edició

Milers de persones s’han congregat a Anglesola per gaudir dels Tres Tombs, una de les festes més tradicionals del municipi i reconeguda arreu del territori català.

La lluïda desfilada ha permès gaudir als visitants i veïns d’Anglesola d’un recorregut nostàlgic de gran atractiu visual, en el qual han participat quasi un centenar de carruatges de diferents èpoques i estils, procedents de tot Catalunya, i prop de 300 cavalleries. Alguns dels carruatges més destacats que han desfilat a la festa han estat el Carro Garber d’Anglesola, el Carro d’Agència de Vilanova i la Geltrú, el Carro de Bales d’Igualada, o el Carro de Canyes de Castellbisbal.

La festa ha arribat enguany a la seva 34a edició, i des que es celebrés per primera vegada l’any 1984, ha estat en constant evolució.

Com és costum, durant la celebració s’han venut números pel tradicional sorteig del carro carregat de fato que es sortejarà el dia 1 de maig amb el sorteig de la ONCE. La recaptació obtinguda amb la venta de tickets es destina a la restauració dels carros més antics. 

Francesc García