Més de 20 hectàrees han cremat aquest estiu a l’Urgell

16/10/2017

La campanya forestal s’ha tancat amb un balanç positiu, tot i les males previsions amb què va arrencar

La campanya forestal d'aquest 2017 ha estat positiva. Es preveia greu per sequera acumulada, episodis d'humitat baixos i temperatures elevades però finalment s'han cremat menys hectàrees que anys anteriors tot i que hi ha hagut més incendis de vegetació. A Lleida, han tingut lloc 47 incendis en tota la província que han arrasat 335 hectàrees. Tot un èxit tenint en compte que el 2016 van ser més de 900.

La comarca més afectada per incendis forestal ha estat l'Urgell amb més de 20 hectàrees cremades. En canvi el Segrià ha comptabilitzat més focs no forestals cremant 87 hectàrees. La Noguera, per la seva part, ha estat el territori on s'han produït més incendis. Un total de 14. Els incendis més important de tota la província han estat dos: el d'Artesa de Lleida del que encara no es coneix la causa i el de Oliola, originat per una línia elèctrica. Aquesta també ha estat la causa de 13 incendis més a Lleida fet que preocupa perquè augmenta considerablement amb el pas del temps.

Pel que fa als bombers de la Generalitat, aquesta campanya han treballat en un total de 20.663 serveis, quasi un 11% més que l'any anterior. D'aquests 484 han estat a ales comarques de Lleida i 178 al Segrià. Pel que fa a incendis han treballat en 2819 focs dels que un 16% van ser intencionats, un 13% originats per llamps i un 8% per burilles. Per evitar-ho es treballa en actuacions contundents només començar el foc.

A més, a la regió de Lleida s'han incrementat el nombre de càmeres tèrmiques per ajudar a reduir els incendis i s'han afegit 18 bombers en pràctiques de suport a l'extinció.

Núria Sirvent