Preixana obre les portes de la 5a fira gastronòmica De Prop

16/12/2017

El certamen posa en valor els productes alimentaris del territori

Preixana ha obert avui les portes de la 5a fira gastronòmica De Prop, certamen que reuneix mig centenar de productors alimentaris del territori i es completa amb nombroses activitats a càrrec de prestigiosos cuiners com Albert Mendiola (xef del restaurant Marimorena) que ha presentat el plat amb el que va guanyar el premi de Cuiner de l’Any 2017 al Fòrum Gastronòmic: ou de corral a la romana amb calamarsets, ceba i carxofa amb textures de carxofa; Albert Marimon (xef del restaurant La Cava de Tàrrega) que ha ofert una master class amb un especialista de l’empresa Borges sobre com utilitzar oli de fregir, i Ivan Pascual, considerat el millor xocolater d’Espanya, que ha fet una demostració.

El certamen ha estat inaugurat pel director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, que ha demanat donar suport als productors alimentaris locals ja que “mantenen vius els pobles i la cultura” a la vegada que “consumint els seus productes fem salut”. Per la seva part, l’alcalde, Jaume Pané, ha assegurat que “la fira De Prop s’ha consolidat com un certamen que genera riquesa i posa en valor els productes alimentaris que s’elaboren al territori”.

Després de la inauguració, l’alcalde ha fet un reconeixement a la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, ja que en la 5a edició del certamen la Noguera és la comarca convidada, que participa a De Prop amb 7 dels seus productors.

La primera jornada del certamen s’ha completat amb tallers infantils, la presentació dels dos vins del nou celler instal·lat a Preixana d'Antoni Giribet, taller d’elaboració de bombons de xocolata amb oli, dinar i sopar de proximitat, berenar popular patrocinat per Borges, maridatge de vins i formatges guiat pel sommelier de Cervera Juanjo Ceresula i taller de gintònics.

La fira De Prop continuarà demà diumenge fins a migdia amb demostracions i tallers a càrrec dels xefs Ada Parellada (del restaurant Semproniana) i Vicent Guimerà (del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin).
Infolleida