Quatre entitats socials de Lleida s'uneixen per crear lots de Nadal amb impacte social

02/11/2023

Són El Rosal de Tàrrega, L'Olivera Cooperativa de Vallbona, Fundació Casa Dalmases de Cervera i Alba Jussà

Amb l'objectiu d'optimitzar recursos i ampliar mercat, quatre entitats vinculades a l'economia social de Lleida (El Rosal de Tàrrega, l'Olivera Cooperativa de Vallbona, la Fundació Casa Dalmases de Cervera i l'Alba Jussà) s'han unit per crear conjuntament lots gastronòmics de Nadal amb impacte social. Ho fan sota la marca 'Oh my lot' i els clients poden escollir entre 55 productes artesans fets per col·lectius vulnerables amb valor social.

Maite Trepat, directora de l'Associació Alba, ha explicat que “es tracta de una marca molt trencadora, un lot amb què volem sorprendre i impressionar". Trepat ha afegit que "es tracta de lots amb productes de qualitat, de territori i amb valor social". En aquest sentit, ha fet una crida tant a administracions públiques com a empreses a apostar per aquests lots de cara a les festes.

La campanya de Nadal d’aquestes entitats suposa un 50% de les vendes de tot l’any i permet donar feina a persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social. Aquest any són 47 les persones que treballen directament o indirectament amb els lots 'Oh my lot', que es beneficien d'una subvenció del Projecte Singulars. La previsió és arribar als 15.000 lots que van vendre l’any passat i a més de 150 empreses.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)