Tàrrega celebra aquest cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni acostant al públic els seus exponents museístics

05/10/2017

El programa, del 6 al 8 d’octubre, inclou portes obertes i visites guiades al Museu Comarcal de l’Urgell, el Pou del Gel i el Museu Trepat

L’Ajuntament de Tàrrega se suma els dies 6, 7 i 8 d’octubre a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) i convoca portes obertes als seus equipaments museístics. Destaquen les diferents sales del Museu Comarcal de l’Urgell, de titularitat municipal. És el cas de l’espai “Tragèdia al Call - Tàrrega 1348”, el qual proposa al públic una viatge en el temps cap al passat medieval de la vila i la petjada que hi deixà la comunitat jueva. S’hi mostren objectes recuperats a la necròpoli de Les Roquetes, on s’inhumaren les víctimes del pogrom succeït al call l’any 1348. En aquesta sala s’oferirà a més una visita guiada el diumenge 8 d’octubre a 2/4 d’11 del matí. Al Museu Comarcal de l’Urgell també obriran les portes tots tres dies les Sales Nobles (estances amb mobiliari dels segles XVIII i XIX) i el fons permanent de vestigis ibers del territori.

D’altra banda, per segon any consecutiu, la capital de l’Urgell oferirà una visita guiada a l’antic Pou del Gel, el procés de recuperació del qual ha culminat recentment. Aquest vestigi documentat des del segle XVII s’ha fet visitable gràcies a la instal·lació d’una escala metàl·lica i una plataforma, a més d’il·luminació i plafons interpretatius. Es tracta d’un significatiu exponent d’arquitectura civil, un dipòsit soterrat on antigament es guardava el glaç destinat a la conservació d’aliments, la refrigeració de begudes i usos terapèutics. La visita guiada tindrà lloc el diumenge 8 d’octubre a les 12 del migdia.  

El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat serà un altre dels pols de les JEP 2017 a Tàrrega. Així, es convoquen dues visites guiades gratuïtes el diumenge 8 d’octubre a les 11 del matí i a 2/4 d’1 del migdia. L’itinerari per aquesta antiga fàbrica museïtzada constitueix una apassionant descoberta del passat industrial del territori al servei de la mecanització del camp durant el segle XX.

Infolleida