Tàrrega convoca aquest diumenge 22 d’octubre la primera edició de la Caminada de la Dona Rural

21/10/2017

Es proposa una ruta a peu per les poblacions d’Altet i Claravalls per a fer salut, promocionar el territori i reivindicar el paper de la dona en el desenvolupament rural

L’Ajuntament de Tàrrega impulsa una nova activitat que conjuga salut, promoció del territori i reivindicació del paper de les dones en el desenvolupament rural. Es tracta de la Caminada de la Dona Rural, la primera edició de la qual es desenvoluparà aquest diumenge 22 d’octubre. L’activitat és oberta no només a les dones sinó també a homes i infants que tinguin ganes de passejar pels pobles del terme i gaudir de l’entorn. La trobada tindrà lloc al Local Social d’Altet (Plaça Major) a partir de 2/4 d’11 del matí, quan es rebran els participants i es distribuiran les samarretes. Després, a 1/4 de 12 del migdia se sortirà en direcció a Claravalls per tornar cap a Altet, recorrent un itinerari total de 6 quilòmetres. A l’arribada s’oferirà un piscolabis saludable a base de fruita.

Concert-vermut com a fi de festa

El programa culminarà a la 1 del migdia amb un concert-vermut a càrrec del grup Sonotone, també davant el Local Social d’Altet. La iniciativa és impulsada per les regidories de Promoció de la Salut, Polítiques d’Igualtat, Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, emmarcada dins el Dia Internacional de la Dona Rural (15 d’octubre). La regidora de Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, Mireia Caus, ha manifestat que des del consistori es treballa per a promocionar els atractius de les diferents poblacions que alberga l’extens terme de Tàrrega. “Són pobles amb encant, envoltats de natura i dotats d’equipaments al servei de les persones”, ha afirmat l’edil. Així mateix, mitjançant aquesta caminada “volem donar visibilitat a la contribució de les dones en les àrees rurals”, ha afegit Mireia Caus.

Infolleida