Tàrrega es prepara per celebrar una multitudinària Jamborinada

27/04/2017

Més de 13.000 persones d’arreu del territori català, Mallorca i País Valencià s’aplegaran aquest cap de setmana en la trobada d’escoltes i guies més gran celebrada mai a Catalunya

Sota el lema “La força per moure el món”, Tàrrega acollirà aquest cap de setmana la Jamborinada, una trobada en què hi participaran més de 13.000 escoltes i guies d’arreu del territori català, Mallorca i País Valencià. Aquesta serà la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya. Per això, a la capital de l’Urgell treballen des de fa dies per tenir-ho tot a punt.

Durant tot el cap de setmana, joves de 6 a 18 anys participaran en les més de 250 activitats de temàtiques tan diverses com ara el medi ambient, la interculturalitat o les desigualtats, valors que els agrupaments treballen durant el curs als seus respectius caus.  

La Jamborinada comptarà amb 20 espais d’activitats repartits per tota la ciutat, una zona d’acampada de quasi 50.000 m2 on es plantaran 2.500 tendes, i una fira d’entitats en la qual hi participaran més de mig centenar d’entitats i associacions que oferiran tallers i activitats temàtiques relacionades amb la transformació social.  

La trobada culminarà amb un gran acte central que agruparà als més de 13.000 participants. En la clausura actuarà també el grup Mandràgora Reggae, artífex de la cançó oficial de la Jamborinada.

Francesc García