Una granja de Bellpuig aposta per les energies renovables per abaratir costos

20/04/2017

Marc Ruaix, ramader, ha instal•lat un sistema de calefacció per geotèrmia que aprofita la temperatura dels animals per escalfar l’explotació

Una de les grans necessitats dels ramaders és abaratir els costos de manteniment en les seves instal·lacions, els quals els retallen força el benefici obtingut de la venda dels animals.

Per posar solució al problema, en aquesta granja de Bellpuig han optat per les energies renovables, instal·lant calefacció per geotèrmia, un sistema molt eficient que ofereix estalvi des del moment de la seva instal·lació. Normalment la geotèrmia es fa a través de perforacions, aprofitant la temperatura del subsòl i dels purins per poder escalfar les sales amb els animals.

A diferència de sistemes de calefacció amb energies fòssils o amb biomassa, la geotèrmia ha generat un gran estalvi en aquesta granja de la qual el Marc Ruaix n’és encarregat.

Per fer més eficient aquest sistema, han instal·lat unes plaques fotovoltaiques que redueixen prop d’un 50% el cost de consum de la màquina. 

Francesc García