Agramunt torna a convertir-se en l'epicentre del dolç els dies 7 i 8 d'octubre

21/09/2023

Enguany s'amplia l'oferta d'activitat a l'espai cantautor i a l'aula de la xocolata i el vi

Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 34a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra. Un any més, la fira serà el punt de trobada del món dolç i del
producte agroalimentari de qualitat.

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Agramunt ha estat l’escenari, aquest dijous al matí, de la roda de premsa de presentació de la fira. Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt, ha remarcat que la fira ‘és un dels millors aparadors d’Agramunt’ i que ‘és un orgull poder-ne gaudir’. D'altra banda, Tamara Lombardo, directora de la Fira, ha explicat les novetats d’enguany. Una d’elles és ‘el canvi de rumb del Torronaire d’Honor’. Aquest any serà un acte el dissabte al vespre i el Torronaire d’Honor serà el Sr. Postu. Lombardo ha destacat que, ‘d’acord amb els torronaires, hem buscat un gir més mediàtic i es buscaran persones que apostin per la difusió del nostre territori’. Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 7, a les 11 del matí, i anirà a càrrec de Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural. També es presentarà la nova Plaça del Torró amb l'artista que l’ha ideat, Serafina Balasch.

El Pavelló Firal d'Agramunt serà un cop més un dels grans epicentres de fira. El pavelló dolç serà l’espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. Un espai firal on conèixer totes les novetats i descobrir tots els nous sabors que presentaran els torronaires. També comptarà amb un intens programa d’activitats a l’Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça.

Alba Bruguera, en representació de Food&Media i organitzadors de les activitats de les aules gastronòmiques, ha estat l’encarregada de donar a conèixer el programa d’activitats. Entre els participants destaca Lluc Crusellas, reconegut com a millor xocolater del món al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters. Crusellas oferirà una sessió al voltant dels torrons de xocolata. Altres ponents destacats de l’Aula del Gust seran Rafa Delgado, cap de pastisseria de Can Jubany; Miquel Guarro, director de pastisseria de l’Escola Hoffman; o Libertad Santiago d’Efímera Chocolates. No hi faltaran sessions amb els torronaires de la IGP que presentaran les novetats d’enguany. David Gil, pastisser, assessor i director d’innovació a I+Desserts presentarà les novetats de Torrons Vicens; Jordi Farrés, mestre xocolater, director de programes dolços del CIB i I+D de Virginias, amb Joan Santacreu, comunicació de Virginias, presentaran les seves postres de Nadal; Zoe Valero, de Torrons Fèlix, i Sergi Aritzeta, d’El Truc, se centraran en cuina creativa dolça i salada; Alfredo Machado, del grup de
Noèlia Burgos Domínguez | Text: InfoLleida