El festival ‘La pedra parla’ clou la seva sisena edició

09/08/2021

Tres concerts omplen de música el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona

La sisena edició del cicle de concerts ‘La pedra parla’ es va tancar ahir al migdia amb la interpretació de ‘Dido i Enees’ de Henry Purcell, la primera òpera que programa el festival. Al llarg del cap de setmana, també van tenir lloc les altres dues actuacions que completaven el cartell del festival celebrat al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona.

El festival va començar el dissabte a la tarda amb el protagonisme del Quartet Teixidor que, acompanyats del clarinetista Josep Fuster, van interpretar obres de Xostakóvitx i Mozart. El relleu va passar en mans de Lina Tur Bonet (violí barroc) i Dani Espasa (clavicèmbal), que van oferir al públic les ‘Sonates del rosari’ d’Ignaz Biber el mateix dissabte a la nit. Diumenge, la sessió d’òpera va servir per clausurar el cicle de concerts.

Aquesta edició també va comptar amb un gran èxit de públic, amb les entrades exhaurides des de feia més d’una setmana tenint en compte les mesures del Procicat, que limitaven l’aforament al 70%.

El director artístic del festival ‘La Pedra Parla’, el contratenor Jordi Domènech, va destacar que “La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats”. Domènech també va destacar que “el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals”.

Sis anys de 'La pedra parla'

Al llarg d’aquestes sis edicions del festival, han passat artistes i conjunts de tota mena com l’orquestra Vespres d’Arnadí, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana o els grups de cambra Alart Quartet i La Galanía. També solistes com els pianistes Alba Ventura, Josep Colom i Albert Guinovart, les cantants Raquel Andueza i Marta Mathéu i les actrius Anna Moliner i Mercè Pons. 

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona, fundat el segle XII, compta amb més de800 anys de presència monàstica ininterrompuda. Va ser escollit l’any 2018 com el Monument Favorit dels Catalans.

L'Urgell TV / Foto: Berta Palau