Exposició retrospectiva a Tàrrega dedicada a l’escultor Antoni Boleda

28/12/2017

“L’ànima del silenci”, produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, es pot visitar al Museu Comarcal de l’Urgell fins al 25 de febrer

Tàrrega exhibeix fins al 25 de febrer una mostra retrospectiva dedicada a l’escultor Antoni Boleda, nascut a la ciutat l’any 1945. L’exposició resumeix la fèrtil trajectòria de l’artista en els seus vessants com a creador i pedagog. Sota el títol de “L’ànima del silenci”, el Museu Comarcal de l’Urgell - Tàrrega aplega obres escultòriques d’estil figuratiu, abstracte i minimalista posant de relleu l’evolució de l’autor al llarg de més de 60 anys. Mitjançant fotografies també s’hi destaca la seva producció en l’àmbit d’obra pública, com el conegut monument en homenatge al president Lluís Companys erigit a la població d’El Tarròs l’any 1979. Versàtil i heterogeni, Antoni Boleda també ha conreat materials tan diversos com la terracota, el bronze, la pedra, la fusta o el plàstic, configurant un univers artístic únic.

Al mateix temps, l’exposició també es fa ressò de la tasca docent d’Antoni Boleda com a professor de modelatge des de l’any 1974 a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega, centre que també dirigí a la dècada dels 80. La proposta és una producció itinerant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). L’acte inaugural comptà amb la presència de l’artista junt amb l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; la directora de l’IEI, Montserrat Macià; el comissari de la mostra, Joanpere Massana; i el director dels museus de Tàrrega, Jaume Espinagosa. Rosa Maria Perelló subratllà el caràcter referencial d’Antoni Boleda dins les Belles de Lleida així com la seva tenacitat a l’hora d’explorar noves tècniques en el camp de l’escultura.

 

Infolleida