La dansa de Camille Hanson pren protagonisme a Tàrrega aquest dissabte 18 de novembre

17/11/2017

La coreògrafa nord-americana oferirà el seu darrer muntatge “The sacrifice of giants”, un clam ecològic a favor de la preservació de la biodiversitat dels oceans

La dansa pren protagonisme aquest dissabte 18 de novembre a Tàrrega. La Regidoria de Cultura oferirà en el marc de la Temporada de Teatre 2017–2018 el darrer espectacle de la coreògrafa nord-americana Camille Hanson, titulat "The Sacrifice of Giants". Es tracta d’una innovadora proposta de dansa contemporània que també fusiona vídeo i fotografia per a expressar un clar missatge de denúncia ecologista. En concret, el muntatge sensibilitza el públic a favor de la preservació dels cetacis i de la biodiversitat marina dels oceans. El llenguatge de la dansa respon aquí “a la necessitat de connectar amb el nostre planeta viu”, afirma Camille Hanson. "The Sacrifice of Giants" esdevé una creació plena de força i bellesa, que desborda sinceritat i compromís vers la natura. Al llarg de la seva carrera, Hanson ha treballat a cavall d’Estats Units i Europa. Des de l’any 2002 s’instal·la a Madrid, on impulsa diversos projectes escènics i rep un ampli reconeixement. La coreògrafa dirigeix i interpreta "The Sacrifice of Giants" acompanyada dalt l’escenari per Ugne Dievaityte, Andrea M.Amor i Elena Quesada. La funció tindrà lloc a les 9 de la nit al Teatre Ateneu.

Activitat paral·lela: Master-class de dansa contemporània

La Regidoria de Cultura de Tàrrega, organitzadora del cicle, també ha preparat com de costum una activitat paral·lela vinculada a la peça teatral. En aquest cas s’impartirà una master–class de dansa contemporània a càrrec de la mateixa Camille Hanson. Serà el dissabte 18 de novembre, a les 11 del matí, al Teatre Ateneu. L’activitat és gratuïta amb l’adquisició de l’entrada de l’espectacle que es representarà a la nit. 

Tàrrega amb el programa Apropa Cultura

La Temporada de Teatre de Tàrrega s’acull per primera vegada al programa Apropa Cultura, el qual promou l’accés a la programació cultural per part de persones amb risc d’exclusió social. La iniciativa s’adreça a entitats, centres i serveis dedicats a col·lectius d’inclusió. Així, els usuaris d’entitats socials de Tàrrega gaudiran d’una tarifació reduïda (de 0 a 3 euros) a l’hora de gaudir de les propostes del cicle teatral. També s’habilitaran a la sala places de cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda.

Infolleida