Tàrrega inicia aquest divendres 11 d’agost el seu cicle estival d'havaneres

08/08/2017

Amb l’actuació del grup Xarxa a la plaça dels Comediants, al nucli antic

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ofereix aquest mes d’agost una nova edició del seu cicle estival d'havaneres. Enguany seran dos recitals gratuïts que tindran lloc respectivament a la plaça dels Comediants i als jardins de la Societat Ateneu. La primera cita arriba aquest divendres 11 d’agost de la mà del grup Xarxa, format l’any 1984 al barri barcelonès del Poble Sec. El concert se celebrarà a 2/4 d'11 de la nit a la plaça dels Comediants, al nucli antic de la població. Les havaneres en aquest simbòlic indret del centre històric han esdevingut tot un clàssic de l’estiu a Tàrrega. Xarxa també aproparà al públic el seu repertori de valsets i cançons de taverna. No hi faltarà la tradicional cremada de rom.

La segona convocatòria pren el relleu el divendres 18 d’agost de la mà de Veus del Sió. Serà a les 10 de la nit als jardins de la Societat Ateneu, gràcies també a la col·laboració d’aquesta emblemàtica entitat targarina. Fundada l’any 1995 a Bellver d'Ossó, la formació lleidatana Veus del Sió consta de dues veus femenines i quatre de masculines que es fan acompanyar per acordió i guitarra. El públic gaudirà així d’una altra amena vetllada amb el so de les havaneres més populars.

El municipi de Tàrrega ofereix un centenar de propostes culturals d’estiu fins al 3 de setembre, englobant una variada programació de concerts, cinema i arts escèniques juntament amb festes majors dels pobles. Altres suggeriments propers en el calendari són la ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega el dissabte 12 d’agost (2/4 de 9 vespre, plaça del Carme) o el concert de cambra a càrrec de Cosmos Quartet el dissabte 19 d’agost (9 vespre, Ermita de Sant Eloi). Per la seva part, FiraTàrrega continua oferint al públic assaigs oberts de muntatges escènics dins el programa Suport a la Creació (24 i 31 d’agost). Pel que fa als pobles del terme estaran de festa major La Figuerosa (del 12 al 15 d'agost), Santa Maria de Montmagastrell (del 18 al 20 d'agost), Altet (del 25 al 27 d'agost), Riudovelles (26 d'agost) i El Talladell (de l’1 al 3 de setembre).

Infolleida