Torna el Mercat Medieval de Guimerà els pròxims 12 i 13 d'agost

27/07/2017

Representacions teatrals, mostres d'oficis, tallers i cercaviles són algunes de les propostes que es podran trobar

Els dies 12 i 13 d'agost Guimerà tornarà al temps dels castells en motiu del 23è Mercat Medieval de Guimerà, el qual s'ha presentat aquest dijous a l'Aula Magna de l'IEI, amb la participació de la directoria de l'IEI, Montserrat Macià, i l'alcalde de Guimerà, Salvador Balcells. 

El projecte del mercat manté la idea amb la que va néixer: donar a conèixer aquest municipi urgellenc, i proposar la revitalització de Guimerà, tenint en compte que, per la seva tipologia medieval, ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). També ha servit per a la restauració d'habitatges i del centre històric.

Al llarg del cap de setmana s’escenificaran diferents episodis de la història de Guimerà, des dels seus orígens, les seves llegendes i la seva mitologia. El Mercat Medieval de Guimerà, que compta amb la col·laboració de l’IEI, acollirà un centenar de parades, entre les quals hi haurà demostracions d’oficis i elaboració d’aliments artesans. També s’han programat cercaviles, esquetxos de la vida quotidiana medieval, espectacles itinerants, tallers de malabars, entre d’altres, amb la companyia La Cremallera com a responsable d’amenitzar les jornades.

D’altra banda, l’espectacle teatral principal portarà per títol Les últimes foscors, està escrita pel convilatà Roger Rosich i compta amb les aportacions teatrals de Wigmar Teatre i la participació de nombrosos voluntaris de guimeranenques i guimeranencs.

Durant les jornades de fira també es podrà visitar l’exposició Marbling and Paste Art, al museu La Cort del Batlle, a la plaça Major, i promoguda per l’Associació Guimerà.info. 

Infolleida