L’Escola El Terrall de Castellserà es suma al projecte de les escoles bressol rurals

19/09/2017

El programa ja dóna servei a més de 300 infants de 62 municipis catalans

L’Escola El Terrall de Castellserà s’ha sumat aquest curs al projecte de les escoles bressol rurals, que va impulsar ja fa tres anys el Departament d’Ensenyament per tal de crear llars d’infants en pobles petits que no en tenien.

En el cas de Castellserà, ja existia una escola bressol des de fa 11 anys, la qual era de dependència municipal. La baixa natalitat al municipi va portar al consell escolar a prendre la decisió  d’integrar-se en aquest programa, a través del qual llar d’infants ha passat a dependre de l’escola, i per tant, del Departament d’Ensenyament, amb qui es comparteix la direcció pedagògica.

Des que el projecte s’iniciés amb només sis pobles, ja són 62 els que en formen part, i més de 300 alumnes els que se’n beneficien. A més, es tracta d’una proposta que ha estat molt ben valorada per mestres, famílies i escoles.

Gràcies a aquest projecte s’ha posat solució a què molts nens i nenes que no disposaven de llar d’infants al mateix municipi s’hagin de desplaçar fins a altres pobles per gaudir d’aquest servei.

Francesc García