Noves excavacions al jaciment iber del Molí de l’Espígol a Tornabous

23/10/2017

El departament de Cultura de la Generalitat preveu la museïtzació del centre d’interpretació d’aquest espai i la seva adequació al públic

Després que el passat mes d’agost l’Ajuntament de Tornabous reclamés a la Generalitat la gestió municipal del jaciment iber del Molí de l’Espígol, el departament de Cultura del govern català i l’Agència Catalana del Patrimoni duran a terme en els pròxims quatre anys noves excavacions arqueològiques, que realitzaran els arqueòlegs de la Universitat de Lleida.

Aquesta no serà l’única actuació en aquest espai, i és que des del departament de Cultura de la Generalitat trauran a concurs, en els pròxims mesos, la museïtzació del centre d’interpetació del Molí de l’Espígol. La previsió és que aquest espai pugui acollir activitats per a escolars i poder promoure turísticament el jaciment.

Gràcies a aquesta actuació, unes 200 peces de ceràmica iberes que foren trobades en les primeres excavacions del Molí de l’Espígol, i que actualment es troben al Museu Comarcal i Diocesà de Solsona, tornaran al seu emplaçament original a Tornabous.

Francesc García