Ricard Bertran presenta “Un petó de xocolata”, un relat sobre aquest producte agramuntí

23/04/2017

Il•lustrat per la Serafina Balasch, el conte completa la col•lecció dedicada als principals productes gastronòmics d’Agramunt

La història d’amor entre el Biel i la Marta, amb la xocolata com a fil conductor, protagonitza el conte “Un petó de xocolata”, de Ricard Bertran, amb les il·lustracions de la Serafina Balasch, una història que té com a objectiu posar en valor aquest menjar típic d’Agramunt.

Després de l’èxit que va obtenir “Un menjar celestial”, el conte dels mateixos creadors dedicat al torró d’Agramunt, el Ricard i la Serafina van veure la necessitat de dedicar una nova història a la xocolata, ja que aquests dos productes formen un autèntic binomi culinari a la vila.

“Un petó de xocolata” ha estat un projecte cuit a foc lent, i és que com el Ricard assegura, el conte porta escrit des de l’any 2007. Tot i això, els creadors han anat a poc a poc per treure finalment l’obra a la llum aquest mes d’abril.

De cara al futur, el Ricard i la Serafina no descarten crear una nova història, la qual podria estar protagonitzada per un personatge anomenat torronet.

“Un petó de xocolata” serà inclòs en un projecte didàctic a les escoles de l’Urgell per divulgar la tradició de la xocolata a la pedra d’Agramunt, a través de representacions teatrals i fitxes didàctiques.

Francesc García