Tàrrega honora la Diada Nacional de Catalunya

11/09/2017

Acte institucional del consistori i les entitats locals caracteritzat per un suport majoritari al referèndum de l’1 d’octubre

L’Ajuntament de Tàrrega ha celebrat avui dilluns el seu acte institucional en honor a la Diada Nacional de Catalunya. El marc ha estat com de costum la plaça de Rafael Casanova, indret presidit pel monument als Màrtirs del 1714. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha encapçalat la comitiva del consistori, amb presència de regidors dels grups de CiU (PDeCAT i Demòcrates de Catalunya), ERC i PSC. També hi han assistit representants de 22 entitats del teixit associatiu targarí. En conjunt, la participació ha estat similar a la de l’any passat. La convocatòria del referèndum d’autodeterminació del proper 1 d’octubre ha centrat els missatges i lemes proclamats en el decurs de l’acte.

En aquest sentit, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha expressat una vegada més el ple suport al referèndum i al dret a decidir donant lectura al manifest emès per l’Associació Catalana de Municipis (ACM). “L’estat espanyol sempre ha intentat presentar els governs locals com a problemes i no com a solucions. Lamentem la manca de resposta i la repressió de qualsevol intent de Catalunya d’expressar-se democràticament. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i expressar-nos lliurement”, ha manifestat la primera edil. Val a dir que fa uns dies Perelló signà el decret d’alcaldia expressant el suport del municipi al referèndum de l’1-O.

Els col·lectius aplegats han representat els diversos àmbits del teixit associatiu targarí (polític, cultural, social, cívic, esportiu), amb membres de totes les edats. També s'hi han donat cita comandaments dels Mossos d'Esquadra, Bombers i la Policia Local amb uniforme de gala. S’han succeït les diferents ofrenes florals, donant micròfon obert als participants per a expressar les seves proclames. L’acte s’ha caracteritzat per una expressió majoritària a favor del referèndum i el sobiranisme. Hi han predominat també les estelades i crides reiterades de “Visca Catalunya lliure”. Coordinat per la Regidoria de Cultura, l'acte ha culminat entonant l'himne d'Els Segadors amb l'acompanyament de la Coral Bona Nova.

Infolleida