Concentracions a Tàrrega i Bellpuig per exigir la llibertat dels pressos polítics

17/01/2018

Un grup de músics es reuneix cada dia a Bellpuig per interpretar cançons reivindicatives

Els veïns de Tàrrega i Bellpuig han sortit una vegada més al carrer aquest dimarts per tornar a exigir la posada en llibertat dels presos polítics, en el dia que es compleixen tres mesos que l'expresident de l'Assemblea Nacional (ANC), Jordi Sànchez, i el president d' Òmnium Cultural, Jordi Cuixart estan privats de llibertat juntament amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn. 

Els actes han començat amb un minut de silenci i han continuat amb la lectura d'un manifest reivindicatiu en el qual s'ha denunciat la forma dictatorial en què ha actuat l'estat amb la vulneració dels drets bàsics i fonamentals com el dret d'expressió, d'opinió, manifestació i participació. L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors i clams a favor de la llibertat. A Bellpuig, a més, com des de fa setmanes diversos músics han interpretat cançons reivindicatives. 

Músics de Bellpuig toquen cada dia

Músics de Bellpuig es reuneixen cada dia a les 9 del vespre des del diumenge 10 de desembre a la Plaça Sant Roc de Bellpuig, per interpretar peces reivindicatives amb motiu de reclamar la llibertat dels presos polítics.

Antoni Saladrigues Solé, distingit intèrpret de tenora bellpugenc, compositor i membre de la Bellpuig Cobla, fou el primer músic que començà en solitari aquesta iniciativa a Bellpuig, seguint els passos d’un saxofonista de Tortosa que toca cada dia a les 8 del vespre des del balcó de casa seva.

En els dies següents, més músics com ara els seus germans, integrants de les dues Cobles de la localitat, de la Banda Municipal de Bellpuig, d'altres formacions musicals de vila i alumnes de l'Escola Municipal de Música, s’anaren sumant a aquesta iniciativa, que cada dia reuneix en aquest indret del centre de la població a desenes de persones que els acompanyen cantant en aquest clam.

El repertori que interpreten generalment conté cançons reivindicatives i de la terra, i inclou entre d’altres, el “Cant dels ocells”, el “Cant de poble”, “La presó de Lleida” o “Rossinyol que vas a França”. L’última peça que toquen cada dia és "Els Segadors”.

Infolleida