Acord entre l’Agrat i l’Ajuntament de Tàrrega per celebrar un únic Carnaval

23/01/2018

Decideixen no imprimir el programa perquè no arribi a les cases, i el consistori retirarà el seu logotip del cartell

Tàrrega celebrarà finalment un únic Carnaval. Així ho han acordat l’Agrat i l’Ajuntament després d’un intens debat en el qual han decidit  que no s’imprimirà el programa per evitar que arribi a les cases, on el podrien veure menors, però sí que es podrà consultar per internet. Una altra decisió ha estat que el consistori retirarà el seu logotip del cartell, el qual sí que s’imprimirà.

Després d’un llarg debat en què han participat ampes i col·lectius de Tàrrega, l’alcaldessa de la ciutat, Rosa Mª Perelló, ha acceptat demanar les disculpes que l’Agrat exigia per haver-los acusat de masclistes i d’incitar a la violència de gènere. Tot i això, Perelló ha defensat que l’equip de govern no ha realitzat aquestes acusacions.

En el transcurs de la reunió l’Agrat també ha reconegut el caràcter transgressor del Carnaval que proposa, però defensen la seva conscienciació contra les actituds masclistes i contra la violència de gènere. En aquest sentit, l’entitat, que també ha rebut el suport de l’Institut Català de les Dones per organitzar un Carnaval feminista, va aprovar en el seu darrer consell un protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments que realitza. L’Agrat assegura, a més, que continuarà treballant en aquest àmbit.

Francesc García