El Bus de la Salut fa proves a una vuitantena de persones a Tàrrega

15/11/2017

L’objectiu és fer diagnòstic precoç per combatre malalties cardiovasculars i renals

Un equip de quatre infermeres s’encarrega de realitzar diverses proves mèdiques a l’interior del Bus de la Salut. L’objectiu és fer diagnòstic precoç per combatre malalties cardiovasculars i renals, al mateix temps que es fomenta un estil de vida saludable.

Al llarg dels tres anys que porta circulant, el Bus de la Salut ha fet proves a prop de 7.000 persones. A Tàrrega, en concret, l’equip mèdic d’aquest equipament ha atès en els darreres dies a una vuitantena de persones amb problemes d’obesitat, hipertensió o colesterol.

Per fer la selecció de les persones que són ateses pel Bus, el CAP s’encarrega de determinar quins són els pacients que tenen algun factor de risc per patir malalties cardiovasculars o renals. Una vegada han passat per aquest equipament, els pacients reben els resultats, i les dades obtingudes són utilitzades per l’elaboració d’un estudi.

El Bus de la Salut és un servei itinerant que promou la Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó. Hi col·labora també la Regidoria de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Tàrrega, el Departament de Salut de la Generalitat i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques.

Francesc García