Estudiants alemanys realitzen pràctiques de formació a Tàrrega

24/01/2018

Estada gestionada per l’Associació Alba en el marc d’un programa de mobilitat entre països europeus

En Martin és un jove d’Alemanya que ha arribat a Tàrrega gràcies al programa Erasmus de l’Associació Alba. La iniciativa acull anualment grups de joves alemanys que realitzen pràctiques en empreses i entitats de la capital de l’Urgell. En el cas del Martin, estarà durant dos mesos a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.

El Casal de la Gent Gran també compta amb un dels joves alemanys en pràctiques. En David participa en les activitats que es realitzen amb el grup de l’Associació Alba. Gràcies a això, tindrà l’oportunitat d’integrar-se al mercat laboral un cop torni al seu país, i adquirirà un seguit d’habilitats laborals que li seran útils en un futur.

El Servei de Projectes Europeus de l’Associació Alba gestiona aquesta iniciativa des de fa set anys. En aquesta ocasió són vuit els nois i noies amb risc d’exclusió social els que fan una estada laboral a Tàrrega. A més de l’Arxiu i el Casal de la Gent Gran, també s’han acollit al programa l’Escola Hípica de Tàrrega, la Llar d’Infants la Pau, la botiga Gassol, la New School, i la mateixa Associació Alba.

Francesc García