La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra potencia els tallers infantils i amplia la Ruta Gastronòmica

26/09/2017

L’Aula del Gust comptarà amb la participació de Marc Ribas

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt torna el pròxim cap de setmana del 7 i 8 d’octubre, i ho fa amb importants novetats. Des de l’organització han apostat per incrementar les propostes gastro-lúdiques per a petits i joves. En aquest sentit, l’Espai Cuinetes guanyarà entitat amb tallers de cuina durant tot el cap de setmana. La 29a edició de la fira més dolça del territori comptarà per tercer any amb la Ruta Gastronòmica, una proposta que enguany amplia dates i s’obre a més restaurants. En total hi participaran 13 establiments de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera i el Segrià, que de l’1 al 31 d’octubre oferiran menús elaborats amb Torró i Xocolata a la Pedra d’Agramunt.

Durant la presentació del certamen, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha avançat que des de l’ajuntament treballen en la senyalització turística dels elements més emblemàtics d’Agramunt,  entre els quals es troba el torró i la Xocolata. A més, ha destacat el binomi entre la tradició torronaire i les noves tendències gastronòmiques.

Els mestres torronaires d’Agramunt ja treballen de valent per a punt totes les novetats que presentaran al Pavelló Dolç, el qual acollirà un total de 80 expositors. Aquest espai també inclourà l’Aula del Gust, per on passaran noms destacats del panorama gastronòmic, com ara Marc Ribas, xef i presentador de “Joc de Cartes”, el pastisser David Gil, o Joel Castanyé, xef de La Boscana, amb una estrella Michelin. Aquest últim elaborarà un postre amb una impresora 3D.

La tradicional Cursa del Torró, una mostra d’oficis antics, un llarg recorregut de 140 parades artesanals dins del nucli històric de la vila, i l’espai Foodgonetes, amb food trucks i música en directe completaran la programació de la fira.

Francesc García