L’Associació Súmate rep el premi Estel que entreguen les entitats de Bellpuig

16/09/2017

Aquest organisme treballa des del 2013 en la promoció del vot independentista entre els catalans que tenen la llengua i la cultura espanyola com a pròpies

Les entitats socials, culturals, esportives i polítiques de Bellpuig han entregat un any més, en el marc de la seva Festa Major, el premi Estel que enguany ha estat per l’Associació Súmate. Aquesta entitat sense ànim de lucre i apartidista va néixer l’any 2013 amb l’objectiu d’informar i promoure el vot independentista entre aquells catalans que tenen la llengua i la cultura espanyoles com a pròpies. En l’entrega del premi, la presidenta de Súmate ha recordat l’aposta que van fer les famílies castellanoparlants a favor de la immersió lingüística en català a les escoles.

El premi Estel és un reconeixement a totes aquelles persones, entitats o institucions que han destacat durant l’últim any, o al llarg de la seva trajectòria, en la defensa de la nació catalana, i en el foment de la seva llengua i cultura.

En l’entrega del premi hi ha participat l’entitat guardonada l’any passat, l’Escola Bressol de la Catalunya Nord. L’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, no hi ha pogut estar present, ja que es trobava al Palau de la Generalitat juntament amb els més de 700 alcaldes  que s’hi han desplaçat per donar suport al referèndum de l’1 d’octubre.

El cant d' Els segadors i els clams a favor del referèndum han conclòs l’acte.

Francesc García