L'Agrat denuncia la retirada de la subvenció de l'Ajuntament per celebrar el Carnestoltes

19/01/2018

El consistori considera que el cartell i el programa proposats per l’entitat contenen expressions ofensives

La polèmica ha arribat al Carnaval de Tàrrega després que l’Ajuntament hagi anunciat que retira la subvenció a l’entitat Agrat que és qui l’organitza. El consistori considera que el programa i el cartell proposats contenen expressions ofensives vers les tradicions de la ciutat i que fereixen sensibilitats. D’altres grups polítics com el PSC i la CUP han assegurat que troben desmesurada la mesura. Els organitzadors desmenteixen que el text contingui aquestes referències, i asseguren que la idea era proposar una nova religió més moderna, lliberal i feminista.

En referència a les acusacions de ser masclistes, incitar a la violència de gènere i fer de la dona un objecte, realitzades per l’Ajuntament vers al programa, l’Agrat ha mostrat la seva indignació i ha expressat que es nega a canviar-ho després de quatre mesos de treball. L’entitat, a més, diu sentir-se decebuda amb el consistori perquè han treballat durant els últims anys per fer renéixer la festa fins convertir-la en una de les celebracions amb més participació de Tàrrega, i no els hi ha donat suport.

Tot i la polèmica, Tàrrega no es quedarà sense Carnaval. I és que l’Ajuntament ja ha comunicat que celebrarà els 40 anys d’aquesta festa del 8 al 11 de  febrer. L’Agrat, per la seva part, es nega a quedar-se de braços creuats i estudia la manera de celebrar un Carnaval alternatiu.

Francesc García