Nova concentració a Tàrrega per demanar llibertat pels presos polítics

08/11/2017

Els veïns de la capital de l’Urgell han omplert de nou la plaça major amb clams a favor de l’alliberament dels consellers del Govern català

Sota el clam de llibertat, milers de targarins s’han concentrat a la plaça Major de la capital de l’Urgell per demanar l’alliberament dels consellers del govern de la Generalitat, empresonats des de fa una setmana, i dels líders de l’ANC i Òmnium, també en presó des de fa quasi un mes.

Durant concentració, que s’ha celebrat coincidint amb l’aturada de país, s’ha procedit a la lectura del manifest elaborat per la Taula per la Democràcia, en què es denuncia l’aplicació de l’article 155. El text, a més, mostra el suport a les institucions catalanes.

El CDR de Tàrrega, organitzador de molts dels actes celebrats en els darrers dies per demanar l’alliberament dels presos polítics, també ha llegit un manifest durant la concentració. Igual que el text d’altres entitats, el principal missatge del manifest del CDR targarí ha estat demanar llibertat pels consellers del govern català.

El pròxim dissabte està convocada una nova concentració a Barcelona. Des de la branca targarina de l’ANC ja s’han obert les inscripcions per assistir-hi en autocar, i com asseguren des de l’entitat, ja n’han omplert sis, tot i que les inscripcions romandran obertes fins divendres.

L’acte ha finalitzat entre clams a favor de la llibertat, i amb el cant de L’Estaca, i Els Segadors.

Francesc García