Preixana celebra amb èxit la 3ra Festa Jove de l’Urgell

22/10/2017

Sis grups han participat en la tradicional gimcana de la qual els joves de Maldà n’han sortit guanyadors

Joves de diversos municipis de l’Urgell s’han aplegat aquest dissabte a Preixana on s’hi ha celebrat la tercera Festa Jove de l’Urgell, que ha arrencat, un any més, amb la tradicional gimcana. El joc ha comptat amb la participació de sis grups que han competit per superar un total de 12 proves distribuïdes per diversos indrets del poble. Una d’elles ha tingut com a protagonistes alguns productes de proximitat de la comarca. D’aquesta manera, s’ha intentat que els joves aprenguin a valorar els productes agroalimentaris de proximitat i tinguin coneixement que Preixana celebra al desembre la fira gastronòmica De Prop. Els participants han valorat positivament poder reunir-se una vegada a l’any amb joves de tota la comarca.

Els joves de Maldà han estat els que s’han alçat finalment amb el triomf de la gimcana, i per això tindran la possibilitat d’organitzar la festa l’any vinent.

La festa ha continuat al vespre amb un esclat de cultura popular, on la Colla Estol – Espígol d’Agramunt ha interpretat els tradicionals balls de bastons. A continuació, el grup targarí “Diga’ls-hi Inquiets” ha animat la nit amb els seus ritmes festius, als que s’han unit Lo Tocino i La Verreta de Tàrrega, i els gegants de Preixana. Els Diables Foc Foll de Bellpuig han tancat la mostra de cultura popular amb un petit correfoc, abans de donar pas als concerts de la Muntband i La Terrasseta de Preixens.

Francesc García