Preixana celebra la 5ena Fira Gastronòmica de Prop

17/12/2017

L’edició d’enguany ha vingut marcada per la presència de reconeguts cuiners catalans, i per la davallada de visitants respecte l’any passat

Preixana ha celebrat aquest cap de setmana la 5a Fira Gastronòmica De Prop un certamen que, malgrat la seva curta trajectòria, ja s’ha consolidat com un dels principals atractius d’aquest sector en les terres de ponent. Enguany però, tot i comptar amb una cinquantena d’expositors i un ampli ventall de productes, no ha estat la millor la millor edició de la Fira; els productors asseguren que hi ha hagut una davallada en el nombre de visitants, que s’ha traduït amb una retallada de vendes respecte l’any passat.

Més enllà dels expositors, la Fira de Prop de Preixana és coneguda pels prestigiosos cuiners que hi participen a través de Show Cookings, tallers i demostracions culinàries. Alguns dels noms destacats d’aquesta cinquena edició han estat Albert Mendiola, cuiner de l’any 2017, Ada Parellada, xef i autora de diversos llibres de cuina, o Vicent Guimerà, cuiner de l’any 2016. Jaume Pané, alcalde de Preixana, ha valorat molt positivament el transcurs d’aquesta edició de la fira, destacant per damunt de tot la qualitat del visitant.

La 5a Fira De Prop de Preixana ha tingut com a comarca convidada la Noguera, amb mostres culinàries dels productes típics de la comarca.

 

 

 

 

Albert Morales