Tàrrega celebra el 5 de maig la 7a Marató de Dansa amb la participació d’entitats de la ciutat

02/05/2017

L’activitat cultural a la capital de l’Urgell també porta aquest cap de setmana el concert per a nadons “Els batecs del cargol” i una estrena de G3 Teatre

Tàrrega celebrarà aquest divendres 5 de maig la 7a Marató de Dansa amb la participació d’entitats, agrupacions i clubs de la ciutat vinculats a aquesta disciplina artística. La convocatòria canvia enguany d’emplaçament i es trasllada a la concorreguda plaça del Carme. D’aquesta forma, la Regidoria de Cultura vol atansar la dansa a la ciutadania, convertint un espai públic en escenari de diversos estils i tendències coreogràfiques. A partir de les 7 de la tarda el públic gaudirà gratuïtament d’exhibicions de dansa clàssica, hip-hop, country, zumba, lindy hop, tap dance, tango i gimnàstica rítmica entre altres. La programació també és oberta a tots els aficionats que vulguin mostrar el seu art als espectadors. Amb aquesta proposta Tàrrega se suma al Dia Internacional de la Dansa, que es commemora cada 29 d’abril. La capital de l’Urgell ha ajornat la Marató de Dansa fins al 5 de maig per evitar coincidir amb la Jamborinada celebrada el passat cap de setmana.

Concert musical per a nadons

L’activitat cultural a Tàrrega té el proper cap de setmana altres focus d’interès dins l’Entretemps – Cicle d’Arts Escèniques de Primavera. D’una banda, arriba el singular concert destinat als nadons i titulat “Els batecs del cargol”. Serà el dissabte 6 de maig al Teatre Ateneu, en tres passis: 12 migdia - 2/4 de 5 tarda - 6 tarda. El grup Abiabaï protagonitza un concert de format reduït en què els músics són evoltats a l’escenari pel públic. Els infants interactuen així amb els intèrprets i circulen encuriosits per l’espai amb un joc sonor i visual. Músics i ballarins encisen els nadons, pares i mares submergint-los en un mar de veus, instruments, moviments, melodies i colors. 

Debut a Tàrrega de G3 Teatre

El diumenge 7 de maig (7 tarda, Teatre Ateneu) pren el relleu la companyia G3 Teatre, sorgida de l’Escola Eòlia impulsada per Tricicle i Dagoll Dagom. El grup es presenta a Tàrrega amb una lliure adaptació del text clàssic d’Eurípides “Les Troianes” en clau d’història victoriana de fantasmes. La peça, escrita per Xavier Quero, du per nom “Stronghold” i s’ambienta a Louisiana després de la Guerra Civil nord-americana. El text narra el descens als inferns de la família Stronghold, terratinents que s’enfronten a la pèrdua del patriarca. La taquilla és inversa, o sigui, el públic abonarà l’entrada després de veure l’obra al preu que consideri.

Infolleida