Agents Rurals denuncien una persona que utilitzava verins a les Valls del Sió-LLobregós

10/07/2019

Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida especialitzats en la investigació de verins i altres pràctiques furtives han identificat i denunciat una persona a l’Àrea de Caça de la Donzell, als termes municipals d’Artesa de Segre (Noguera) i Agramunt (Urgell).
 
En aquest servei, els agents han observat com ficava verí per matar fauna amb l’objectiu d’eliminar els depredadors que s’alimenten d’espècies cinegètiques com les perdius. En l’escorcoll del vehicle i en diverses zones, s’han localitzat altres esquers i també més trampes prohibides per a la captura de fauna.
 
En aquesta zona, s’estan duent a terme serveis ininterromputs per recollir tot allò que sigui possible, ja que s’ha utilitzat verí de la màxima toxicitat i la fauna que pugui morir esdevindrà un nou esquer. A la zona, hi ha una abundant població de milà reial, una espècie en perill d’extinció a Catalunya.
 
A més, s’ha activat la unitat canina de detecció de verí, que palesa ser una eina molt eficaç per prevenir i minimitzar els efectes d’aquest greu delicte, sens dubte el més greu detectat a Catalunya en els darrers anys.
 
La zona on s’han produït les pràctiques furtives es troba dins de l’espai protegit Valls del Sió - Llobregós. S’han comunicat els fets a les autoritats locals perquè informin sobre qualsevol troballa de fauna o altra que pugui tenir relació amb els fets.
 
La investigació de l’enverinament també ha comportat la denúncia al gestor de l’àrea de caça per criar i alliberar perdius sense cap tipus d’autorització ni control sanitari. A més de les possibles sancions administratives i penals dels fets, també pot comportat la suspensió de l’activitat cinegètica durant diversos anys com a mesura recuperadora i compensatòria de l’entorn afectat.
Infolleida