Agramunt acull el primer acte per commemorar el dia de les Malalties Minoritàries a la comarques de Lleida

27/02/2020

L’equip de professionals del Cap d’Agramunt lidera la iniciativa que suma esforços amb les institucions i entitats locals

Agramunt ha acollit aquest dimecres al vespre un acte per commemorar el 29 de febrer Dia de les Malalties Minoritàries. L’equip de professionals del Cap va organitzar aquesta iniciativa que va comptar amb la col·laboració l’Ajuntament d’Agramunt.

Durant l’acte, la pediatra del CAP d’Agramunt, Margaret Creus va explicar que existeixen al voltant de 7.000 i 8.000 malalties minoritàries i aquestes afecten al 2% de la població. Moltes d’aquestes malalties debuten en infants o adults joves i la majoria de vegades són malalties a les quals no se’ls hi pot posar nom, i per tant tampoc tenen tractament, perquè no es coneixen.

Creus també va explicar que és molt important apostar per la investigació ja que permet fer estudis per conèixer millor aquestes malalties, permet identificar-les, trobar possibles tractaments, i aquests petits avenços fan que les famílies tinguin esperança. Cal tenir en compte que la medicina generativa ha fet molts avenços en els últims cinc anys.

La xerrada es va completar amb la projecció de dos curtmetratges que tracten sobre les malalties minoritàries. També i amb la finalitat de que aquest fos un acte que potenciés el territori, l’acte va comptar també amb un concert de la cantautora agramuntina Siobhan Carrasco i una degustació de pastissos que ha fet l’Associació de Dones de l’Esbarjo i un tast d’infusions de Kaia Shop.
Infolleida