Agramunt destina 20.000€ a arranjar camins municipals

08/08/2018

L’Ajuntament d’Agramunt juntament amb els diferents vedats i juntes administratives del municipi han dut a terme durant aquests darrers mesos un seguit d’actuacions de manteniment i d’arranjament necessàries a la xarxa de camins del municipi.

Des de fa dos anys, el consistori inclou una partida extraordinària al pressupost municipal. Enguany, l’import d’aquesta partida ha ascendit a 20.000€, que s’han distribuït entre els diferents vedats en funció de la superfície i de les necessitats de cadascun. En aquest sentit, cada vedat ha presentat un conjunt d’actuacions amb el corresponent pressupost i amb l’Ajuntament s’ha acordat quines accions  es duran a terme a través del cofinançament entre ambdues parts.

En aquests moments ja s’han realitzat actuacions a Almenara, Montclar, La Donzell, Mafet, Agramunt i Rocabertí, i en breu finalitzaran les obres que es fan a Les Puelles.

Segons Solé, “es tracta d’unes actuacions del tot necessàries per garantir la seguretat i la bona circulació”.

Solé també ha destacat que amb el procés de concentració parcel·lària, aquesta xarxa de camins va quedar inacabada, faltant la darrera capa de rodadura, i les seves grans dimensions fan que el manteniment sigui cada cop més complicat.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Agramunt ha sol·licitat al Govern de la Generalitat un ajut en aquest sentit tenint en compte  que en una convocatòria anterior només s’hi van poder acollir capitals de comarca i municipis de menys de 5000 habitants.

Des de l’Ajuntament i, concretament, des de la Regidora d’Agricultura i Medi Ambient, encapçalada per Ramon Boncompte, s’ha valorat molt positivament les actuacions que s’han fet i, sobretot, el disposar d’una diagnosi clara de les necessitats de cadascuna de les poblacions del municipi, per tal de valorar-ho en el pressupost de l’any vinent.

Infolleida