Agramunt instal·la un punt de recollida d’oli de cuina usat

14/01/2022

Amb l'objectiu d'evitar que aquest residu altament contaminant es llenci per l’aigüera

L’ajuntament d’Agramunt ha instal·lat un punt de recollida d’oli de cuina usat a la deixalleria municipal. El contenidor s’ha ubicat a les instal·lacions de la deixalleria, però en un espai obert on s’hi pot accedir lliurement, sense necessitat que l'equipament estigui obert al públic. Per fer-ne ús, només cal dipositar l'oli usat dins d’ampolles de plàstic. És molt important no fer-ho en ampolles de vidre ni abocar-hi l’oli directament.

Segons el regidor de l’àrea de la deixalleria, Joan Pijuan, “l’objectiu és fomentar la bona gestió de l’oli domèstic usat. Si no es recicla correctament pot arribar a ser molt contaminant”.

Cal tenir en compte que un litre d’oli de cuina usat vessat a l’aigüera contamina al voltant de 1.000 litres d’aigua, provoca l’obstrucció d’aixetes i canonades i dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes.

D’altra banda, s’ha instal·lat a la deixalleria una trentena de senyals per indicar als usuaris on separar cada residu i facilitar posteriorment el seu correcte tractament.

Amb aquestes  mesures, l’ajuntament continua impulsant accions per promoure la sostenibilitat, la recollida de residus i el reciclatge amb la implicació i la participació ciutadana per aconseguir entre tots una millor gestió dels residus.

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament d'Agramunt