Agramunt rebrà 430.385€ per a actuacions d'estalvi energètic

28/10/2019

En dos anys s’invertiran 617.000€ en enllumenats, aïllaments i sistemes de climatització

L’Ajuntament d’Agramunt invertirà durant els propers dos anys un total de 617.000€ en actuacions que contribueixin al foment de l’estalvi energètic. Concretament, es durà a terme un projecte d’aïllament i substitució dels tancaments de l’Escola de Música i la instal·lació de calderes de biomassa a la Residència Mas Vell, al teatre Casal Agramuntí i a la mateixa Escola de Música.

Unes obres que s’afegeixen a la instal·lació d’enllumenat públic de baix consum que ja han estat executades als nuclis agregats de Mafet i Les Puelles. Les actuacions comptaran amb l’ajut de 290.000€ de l’ICAEN, 143.500€ de la Diputació de Lleida i 42.000€ de fons europeus LEADER. Amb aquestes mesures, el consistori vol assolir els objectius fixats en el Pla d’Actuació per l’Energia Sostenible (PAES), aprovat l’any 2012 pel Ple de l’Ajuntament.

Aquestes actuacions permetran, a més, renovar unes instal·lacions antigues i de baixa eficiència energètica. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “celebrem haver estat un dels ajuntaments de la demarcació més beneficiat pels ajuts de l’ICAEN, fet que ens permetrà reduir la despesa energètica i contribuir en unes instal·lacions energèticament més sostenibles”.

Es preveu que les actuacions, algunes d’elles ja incloses al pressupost municipal, es duguin a terme durant els dos propers anys.
Infolleida