Agramunt renova la climatització del Casal Agramuntí

10/08/2018

El nou sistema reduirà el consum i solucionarà els problemes de temperatura actuals

L’Ajuntament d’Agramunt ha iniciat aquesta setmana les obres que permetran renovar el sistema de climatització del Casal Agramuntí. Concretament, l’actuació preveu la instal·lació d’una caldera de biomassa i de terra radiant, tenint en compte que l’actual sistema havia donat molts problemes i el seu consum era molt elevat.

L’actuació també permetrà modificar el pendent del pati de butaques per tal d’eliminar la rampa d’entrada i, al mateix temps, millorar la visibilitat des de les butaques. L’obra, amb un pressupost de 184.046€, rebrà 100.000€ de finançament europeu a través dels fons Leader. La resta serà d’aportació municipal, tot i que el consistori ja ha sol·licitat un ajut a la Diputació de Lleida a través de la línia d’arranjament i adequació d’equipaments culturals.

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “es tracta d’una obra que pretén resoldre els problemes existents i, al mateix temps, reduir l’elevat cost energètic de l’equipament”. Solé també ha destacat el fet que, amb aquesta actuació, aconseguim eliminar totes les barreres arquitectòniques que hi havia al Casal Agramuntí, tenint en compte que l’any 2015 ja es va adequar el vestíbul en aquest sentit. Està previst que les obres tinguin una durada d’uns dos mesos, de manera que el servei de cinema quedarà interromput durant aquest període.

 

Infolleida