Alumnes de l’Escola Ondara, guardonats en la 4a jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

18/05/2021

Projectes de tres alumnes de l’Escola Ondara de Tàrrega han estat premiats o mencionats en el marc de la quarta edició de la jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, en la qual es reconeixen els millors projectes finals de totes les escoles d’art de Catalunya i també es donen a conèixer els projectes escollits en el programa ‘Talent Creatiu i Empresa’.

En primer lloc, Marta Palou, alumna del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Gràfica Publicitària, es va endur dos reconeixements. D’una banda, va aconseguir una menció com a finalista en un repte de disseny visual de l’empresa Clipper. Palou, en un projecte coordinat per l’especialista en imatge gràfica Isaac Calero, va idear una col·lecció d’il·lustracions molt fresques amb la creació d’uns personatges amb caps florals que en certa manera evoquen una revisió contemporània del cartellisme de l’art nouveau.

D’altra banda, Palou va guanyar el projecte de cartellisme ‘Disseny i compromís social LGBTI’ amb el tema ‘LGTBI i Esport’, plantejat per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat.

En segon lloc, Jordi Llanes, alumne del CFGS de Ceràmica, va guanyar amb el projecte Signes, coordinat pel mestre ceramista Magí Sambola i tutoritzat per Erik Schmitz, el complex repte plantejat per Ceràmiques Marcó. S’ha de destacar que en aquest repte hi participaven tots centres formadors en la ceràmica artística de Catalunya, de manera que aquest premi ha suposat una gran alegria pel departament de Ceràmica i per tota l’Escola Ondara.

En tercer lloc, en aquest mateix repte es va atorgar una menció especial a l’alumna Sara Reig, amb el projecte Orgànic és orgànic.

Els projectes de ceràmica s’exposaran a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona entre el 21 de maig i el 21 de juny.

La gala de la quarta jornada d’Arts Plàstiques i Disseny es va celebrar divendres passat de manera virtual en un format semi-televisiu en directe per streaming, conduït pel Canal Taronja i amb centenars de connexions en directe repartides per tot Catalunya, gestionades pel mateix canal.

 

 

Redacció - SEGRE / Foto: Escola Ondara